Informatikai hálózat építése az egész országban

Számítógépes hálózat nélkül ma már egy cég működése sem elképzelhető. Tudta, hogy a megfelelő hálózatépítés nemcsak az internet kiépítéséhez fontos? Talán Ön is tapasztalta már, hogy lassan minden műszaki berendezés összeköttetésbe kerül az informatikai hálózattal.

Mit jelent ez az Ön céges hálózatában?

A nyomtatók, faxok és telefonok már régóta részét képezik a vállalati informatikának, lassan pedig követik őket a kamerák, beléptető rendszerek, majd tűzjelző- és riasztóberendezések. Nem nehéz tehát belátni: kiemelkedően fontos, hogy a vállalat informatikai hálózata stabil és időtálló legyen.

Van egy jó hírünk: mindez jelentősen kevesebb költséget jelent Önnek Hiszen több, különálló hálózat üzemeltetése helyett elég csupán egy, jól működő rendszert kiépíteni.

 • Vállalata költözik?
 • Nincs még Önöknél kiépített informatikai hálózat?
 • Meglévő hálózatával nem elégedett?
 • Bővítené gépparkját?
 • Új technikát (telefonrendszer, kamerarendszer) integrálna céges hálózatába?

A Macrotel Kft. teljes körű hálózatépítést és -üzemeltetést vállal intézmények, vállalatok, akár multik számára is az egész országban.

Mit jelent a hálózatépítés?

A hálózat kiépítésén az új rendszer megvalósítását értjük, amely az alábbi folyamatot jelenti:

 • Igényfelmérés: közösen megtervezzük, ki hol fog dolgozni és milyen eszközöket használ. Megbeszéljük a számítógépek, telefonok, nyomtatók, szerverek-, és egyéb eszközök helyét.
 • Tervezés: kiválasztjuk az optimális kábelezési rendszert és a nyomvonalat, meghatározzuk a tartalék végpontok mennyiségét és elhelyezkedését.
 • Építés: védőcsövezésbe, tálcára, álpadló alá, vagy csatornába elhelyezzük a kábeleket, kiépítjük a vezetékezést majd felszereljük a falicsatlakozókat és a központi elosztóban (rack szekrényben) a patch paneleket. Mérünk, dokumentálunk.
 • Átadás: a megvalósult, műszeresen átmért hálózatot tipikusan 20 év garanciával adjuk át. A mérés és a 20 év garancia a réz és optikai hálózatokra egyaránt vonatkozik.

Mit jelent a hálózatüzemeltetés?

 • Javítás: Ha a hálózat meghibásodik, azonnal javítjuk. A kiszakított csatlakozótól a beázott kábelig minden javítási munkálatot ránk bízhat!
 • Bővítés: Mindig készek vagyunk új végpontokkal bővíteni meglévő hálózatát. Ha elkészült akkor mérünk, átadunk, és garanciát vállalunk.
 • Költözés: Előfordul, hogy nincs több hely a bővítésre, és a cég a költözés mellett dönt. Ilyenkor az új telephelyen kiépítjük a hálózatot (tudják: felmérés, építés, átadás, -garancia), majd a teljes rendszert üzembe helyezzük az új helyszínen.

Célunk:

 • stabil, időtálló hálózatot kiépíteni ügyfeleink számára
 • költséghatékony megoldást választani, így megóvni ügyfeleinket a felesleges kiadásoktól

Bizonyára Önben is felmerül a kérdés, hogy a cégében milyen típusú hálózat működik a legjobban. Ne törje tovább a fejét: hosszú évek tapasztalat során kiválasztottuk a leghatékonyabb megoldásokat.

Réz- és optikai kábelezés a megbízható és gyors hálózatért

Egy megbízható vállalati hálózat kiépítéséhez a legjobb megoldás a kábelezés. A vezetékes hálózat gyorsabb, stabilabb csatlakozást biztosít, mint a vezeték nélküli, és egy sor kényelmetlenségtől kíméli meg a vállalatot. A vállalati hálózatépítéshez leggyakrabban csavart érpáras réz kábelt használunk.

3 ok, amiért a réz-kábelezés minden informatikai hálózat alapja:

 • univerzális, minden korszerű eszköz támogatja
 • csatlakoztatása minden eszközhöz egyszerű és teljesen szabványos
 • könnyen bővíthető

Azonban nemcsak a szakszerű beüzemelést vállaljuk, hanem azt is, hogy az Ön cége számára megfelelő réz hálózatot válasszon.

Elég Önnek 1 GBps sebesség?
Akkor Önnek Category 5E kábelre van szüksége, ami nem igényel árnyékolást.

Kihasználná a 10 GBps sebességet?
Az árnyékolt Category6A kábel kielégíti igényeit.

Előfordulnak azonban olyan esetek, amikor a réz vezetéknél is létezik jobb megoldás. Ekkor egészítjük ki a hálózatépítést optikai kábelezéssel. Az optikai kábel garantáltan bevált eszköz 100 méter feletti távolság esetén, gerinckábelezésre, tehát elosztószekrények összekötésére.

Az optikai kábelezés 3 verhetetlen tulajdonsága:

a közvélekedéssel ellentétben meglepően olcsó
rendkívül igénytelen, strapabíró
érzéketlen minden külső zavarra

Bármilyen felépítésű is az Ön informatikai rendszere, biztos lehet benne, hogy kiválasztjuk az Ön számára leginkább működőképes hálózati rendszert.

Tisztában vagyunk az árakkal és nem hagyjuk, hogy cége felesleges költségekbe verje magát!

Stabil és nagy hatósugarú Wi-Fi hálózat

A Wi-Fi népszerűsége napjainkban meredeken növekszik. Bár a Wi-Fi hálózat lassabb és kevésbé megbízható, mint a kábeles, megvannak a maga vitathatatlan előnyei. Mindenképpen javasolt egységes, menedzselt Wi-Fi hálózatot is kiépíteni, ha:

 • cégének zárt körű belsős, és vendégek számára fenntartott nyilvános hálózatra is szüksége van
 • gyakran fogadnak vendégeket, akiknek szintén szükségük van arra, hogy használják a hálózatot
 • nagy kiterjedésű az iroda, így több antennára és nagy hatósugárra van szükségük, gyakori a készülékek helyváltoztatása

Fontos szembenézni egy egyszerű ténnyel, amit nem mindenki lát be:

Az otthonokban használatos Wi-Fi a legtöbb munkahelyen nem megfelelő

Az olcsó, 2,4 GHz-en működő Wi-Fi routerek otthon jól működnek, de a legtöbb vállalkozás méreteivel nem tudnak megbirkózni. Hatósugaruk túl kicsi, jelerősségük nem elegendő ahhoz, hogy 5-10 számítógépnek elegendő hálózatot biztosítsanak.

Gyakran látunk olyan, átmeneti megoldásokat, hogy a cég két, alacsony hatósugarú Wi-Fi routert használ. Higgyen azonban tapasztalt informatikusainknak: a két hálózat között mindig lesznek hézagok, ahol a kapcsolat megszakad, és az adatok elveszhetnek. Ez, amellett, hogy veszélyes és kényelmetlen, nem is elegáns megoldás.

Önnek olyan Wi-Fi hálózatra van szüksége, mely:

 • elég stabil ahhoz, hogy a vállalat összes számítógépét kiszolgálja
 • a vállalat teljes területét lefedi
 • mozgás közben az antennák közötti váltáskor a kapcsolat nem szakad meg

A közvélekedéssel ellentétben az 5GHz és 24GHz-es, professzionális és megbízható Wi-Fi rendszerek már egyáltalán nem jelentenek komoly kiadást. Egy profi Wi-Fi hálózat azonban precíz mechanikai beállítást és komoly programozást igényel. Tapasztalt szakemberre van szüksége, hogy a Wi-Fi hálózat úgy működjön, ahogy azt Ön elvárja.

Kábel és Wi-Fi együtt?

A legtöbb ügyfelünknek vezetékes és Wi-Fi hálózatra egyaránt szüksége van. Természetesen ez sem akadály. Így az Ön cége egyszerre élvezheti a kábelek adta sebességet és a Wi-Fi adta mozgásszabadságot.

5 ok, amiért ügyfeleink szeretnek minket:

 • Segítünk megtervezni a valódi igényeket kiszolgáló hálózatot. Ehhez segítség a már megépített 25 ezer csatlakozási pont kiépítésekor szerzett tapasztalat.
 • A munkát pontosan kezdjük és határidőre befejezzük.
 • A munkavégzés során rendet és tisztaságot tartunk.
 • Az elkészült hálózatot lemérjük és garanciát válllalunk a működésére.
 • Mindig dokumentálunk.

Az Ön cégének is szüksége van egy új, hatékony vállalati informatikai hálózatra?

Forduljon hozzánk bizalommal! Az egész országban vállalunk hálózatépítési munkálatokat, közben garantáljuk a gyorsaságot, szakértelmet és precizitást.
Lehetetlen feladattal még nem találkoztunk.

Ha felkeltettük az érdeklődését, írjon nekünk!