Mi lesz veletek Windows XP-sek?

Egyszer viszont minden jó véget ér, és egy év múlva, egészen pontosan 2014. április 8-án ez a bizonyos kiterjesztett támogatás is megszűnik.

Nem lesznek többé – elsősorban biztonsági – frissítések a Windows XP-hez, ami kezdetben észrevehetetlen lesz, azonban hosszabb távon már veszélyeknek teszi ki a felhasználók gépét.

Egy otthoni felhasználónál még elviselhető ez a kockázat, más a helyzet azonban az esetlegesen kényes adatokat őrző céges komputerek esetén.A Microsoft most azt szeretné – és ennek egy sajtóközleményben is hangot adott –, hogy a vállalkozások minél hamarabb térjenek át a Windows 7-re vagy a Windows 8-ra.

És bár mindkét operációs rendszer neve szóba került, azt azért látni kell, hogy a szoftveróriás most inkább a Windows 8-at favorizálja.

Ami az árakat illeti: a két operációs rendszer ára nagyjából megegyezik, így ennek kevéssé lesz döntő szerepe a váltásban.

Annál inkább az operációs rendszer felhasználói felületének, kezelhetőségének.

Azok a felhasználók, akik szerették a Windows XP küllemét, megszokták használatának fortélyait, valószínűleg inkább a Windows 7-re voksolnak majd, míg a Windows 8-at inkább azok fogják preferálni, akikbe némi „kalandvágy” is szorult, netán többféle windowsos eszközt is használnak, és még jó ideig szeretnék érezni maguk mögött a Microsoft támogatását.”

Forrás:http://hvg.hu/tudomany/20130410_Mi_lesz_veletek_Windows_XPsek

 

Hozzászólások lezárva.