Titkosított USB meghajtók vállalati környezetbe

A Kingston bemutatta a DataTraveler Vault Privacy 3.0 (DTVP), valamint a DataTraveler Vault Privacy 3.0 Anti-Virus titkosított USB-meghajtókat, amelyekkel a vállalatok kedvező áron gondoskodhatnak üzleti adataik biztonságáról, illetve hozhatnak létre biztonsági szabályokat a végfelhasználók számára. A Kingston első 3.0-ás titkosított pendrive-ja az USB 3.0 szabványnak köszönhetően maximális teljesítményt nyújt. A DTVP 3.0 a bizalmas adatok 100 százalékos hardveres alapú titkosítását biztosítja, de külön is elérhető az ESET ClevX DriveSecurity™ víruskereső megoldásával. A víruskereső motor az ESET NOD 32® termékének díjnyertes proaktív technológiáját használja, amely állandó védelmet kínál a vállalatok munkatársainak, bárhol is használják eszközüket.

Kingston_DTVP30_DTVP30AV

A munkaerő egyre mobilabbá válásával a vállalkozásoknak mihamarabb meg kell tenniük a szükséges lépéseket az alkalmazottak képzése érdekében, valamint biztonsági szabályokat kell létrehozniuk, hogy az illetéktelen felhasználók és internetes bűnözők ne férhessenek hozzá a bizalmas adatokhoz. A Kingston üzleti szintű biztonsági megoldása 256 bites, AES hardveres alapú titkosítással védi az adatokat, amely a CBC és ECB módszereknél hatékonyabb védelmet nyújtó, XTS blokkonkénti titkosítási módszert használja. A DTVP 3.0 elérhető az ESET/ClevX DriveSecurity egyszerűen telepíthető és alkalmazható víruskeresőjével is, amely megvédi az USB tartalmát a vírusokkal, kémprogramokkal, férgekkel, kéretlen reklámprogramokkal és egyéb, az internetről érkező fenyegetésekkel szemben. Az ESET NOD32 víruskereső – melyhez öt évre szóló, előzetesen aktivált licenc jár – motorja azonnali biztonsági értesítéseket küld.

 

Az ellopott vagy elvesztett USB-kulcsok gyakran jelentős biztonsági problémákat okoznak. A hírhedt Stuxnet féreghez és Flame vírushoz hasonló célzott támadások továbbra is nagy veszélyt jelentenek. Néhány példa a közelmúltból:

 • Az Egyesült Királyság Adatvédelmi Hivatala 150 000 fontos bírságot szabott ki a Greater Manchesteri Rendőrkapitányságra, miután az egyik tiszt hazavitt egy flash meghajtót, amely több mint 1000 komoly bűnügyi nyomozással kapcsolatos személy bizalmas adatait tartalmazta. A meghajtót ellopták, amikor a tiszt otthonát kirabolták, és az ellopott eszköz sem titkosítással, sem jelszóval nem volt védve.
 • Az Indiai Haditengerészet Keleti Haditengerészeti Parancsnoksága adatszivárgást tapasztalt szigorúan védett, internetkapcsolat nélküli számítógépein. Egy USB-meghajtó titkos mappájában elrejtett kártevő adatokat gyűjtött, ha a felhasználók csatlakoztatták az eszközt a Haditengerészeti Parancsnokság számítógépeihez. A pendrive az ország első nukleáris rakétával felszerelt tengeralattjárójának tengeri kísérleteivel kapcsolatos bizalmas információkat tartalmazott, de amint csatlakoztatták egy internetkapcsolattal rendelkező számítógéphez, az adatokat külföldre továbbította.
 • Az Egyesült Államokban egy, a Medicaid észak-karolinai számlázási rendszerének fejlesztéséért felelős alvállalkozó elvesztett egy titkosítatlan USB-t, amely több mint 50 000 szolgáltató bizalmas adatait tartalmazta az ország minden részéből, beleértve a teljes nevüket, a társadalombiztosítási számukat, a címüket és születési dátumukat. 

Kingston_DTVP30_DTVP30AV_2

A Kingston DataTraveler Vault Privacy 3.0 és a DataTraveler Vault Privacy Anti-Virus jellemzői és műszaki adatai:

 • Írásvédett elérési mód: kiválasztásakor a fájlok a potenciális kártevőkkel kapcsolatos kockázatok elkerülése érdekében írásvédett módban érhetők el
 • Kötelező jelszóvédelem: a felhasználó által megadott összetett jelszónak teljesítenie kell bizonyos feltételeket, hogy elkerülhető legyen az illetéktelen hozzáférés
 • Biztonságos: a meghajtó 10 sikertelen próbálkozás után zárolja és újraformázza önmagát
 • Egyszerűen használható: nincs szükség rendszergazdai jogosultságokra vagy alkalmazások telepítésére
 • Testre szabható1: szabályozható a jelszó hossza, a jelszavas belépési kísérletek maximális száma, az előre feltölthető tartalom és a belső/külső sorszámozás
 • Vállalati emblémával is elérhető2
 • Megfelel a TAA törvényi előírásoknak
 • Üzleti szintű biztonság: az összes tárolt adat 256 bites, hardveres alapú, XTS-módú Advanced Encryption Standard (AES) védelem alatt áll
 • Tartós kialakítás: megbízható adatvédelem vízálló2 alumíniumburkolatban
 • USB 3.0: a legfrissebb USB-szabvány garantálja a visszamenőleges kompatibilitást az USB 2.0 technológiával

                      Kapacitás3: 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB, 64 GB
                      Sebesség4: USB 3.0:

 • 4 GB: 80 MB/s olvasási, 12 MB/s írási
 • 8 GB, 16 GB: 165 MB/s olvasási, 22 MB/s írási
 • 32 GB: 250 MB/s olvasási, 40 MB/s írási
 • 64 GB: 250 MB/s olvasási, 85 MB/s írási

USB 2.0:

 • 4 GB: 30 MB/s olvasási, 12 MB/s írási
 • 8 GB–64 GB: 30 MB/s olvasási, 20 MB/s írási

·         Méretek: 77,9 mm x 22 mm x 12,05 mm

·         Hőmérséklet működés közben: 0°C és 60°C között

·         Tárolási hőmérséklet: -20°C és 85°C között

·         Minimális rendszerkövetelmények:

 • USB 3.0-kompatibilis, támogatja a 2.0 szabványt is
 • Két (2) szabad meghajtó-betűjel5
 • Jótállás: 5 év jótállás ingyenes műszaki támogatással

1 Minimális rendelési mennyiség szükséges. A testre szabás a gyártáskor történik.

2 1,5 méterig, megfelel az IEC 60529 IPX8 szabványnak. A terméknek a használat során tisztának és száraznak kell lennie.

3 Vegye figyelembe, hogy a flash tárolóeszközökre megadott kapacitás egy része a formázáshoz és egyéb funkciókhoz szükséges, ezért nem érhető el adattárolásra. Az adattárolásra rendelkezésre álló tényleges kapacitás emiatt kisebb a terméken feltüntetett kapacitásnál. További információt a Kingston memóriákat ismertető útmutatójában talál, a kingston.com/flashguide címen.

4 A sebesség a számítógép hardverétől, szoftverétől és terhelésétől függően változhat.
5 Az első rendelkezésre álló meghajtó-betűjelek a fizikai eszközök (például rendszerpartíció, optikai meghajtók) után.

Hozzászólások lezárva.